Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto
- 15 gramů čerstvého droždí
- 40 gramů medu
- 125 gramů mléka
- 250 gramů polohrubé mouky, plus extra na podsypání
- 60 gramů másla, plus extra na vymazání formy
- 2 žloutky
- 1 špetku soli
Náplň
- 200 gramů vlašských ořechů
- 50 gramů mléka, vařicího
- 100 gramů medu
- 1 žloutek
- 1 čajovou lžičku mleté skořice (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 12 plátků
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Białko
- 6.37 g
- Węglowodany
- 28.71 g
- Tłuszcz
- 15.97 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kynuté knedlíky trochu jinak
1 godz.
Tvarohové koláčky (kynuté)
1 godz.
Kynutá bábovka s polevou
2h 50min
Mandlový moučník s pudingovým krémem
3 godz.
Pletenec se skořicí a datlemi
50 min
Ostružinové želé
1 godz.
Velikonoční bochánky
2h 50min
Jablečný závin
1 Std. 20 Min
Rajčata plněná směsí rýže, hub a ořechů
1 godz. 5 min
Rebarborovo-perníkový koláč
1h 45min
Čokoládové Digestives
1 godz. 10 min
Tvarohová vánočka
1 godz. 5 min