Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie
- 125 g açúcar
- 3 ovos
- 150 g manteiga
- 200 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- 40 g cacau em pó
- 60 g farinha tipo 55
- 50 g avelã
- 50 g pepitas de chocolate
Ganache
- 400 g leite
- 400 g natas
- 100 g açúcar
- 130 g gemas de ovo (5 gemas aprox.)
- 450 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4689.2 kJ / 1120.8 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 82.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.8 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 101.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango pizzaiola com massa fresca
30 min
Patê de atum, damasco e gorgonzola
10min
Cannoli com creme de café
2h 20min
Bolo salgado de bacon e tâmaras
1h
Bolo de amêndoa e gila
Brak ocen
Bolo salgado de polenta
1h 30min
Tarte gelada de café
5h
Torrão de chocolate
2h
Tarte intensa de chocolate
2h 30min
Madalenas de mel
35min
Verrines de castanha e chocolate
25min
Café com gemada vietnamita
10min