Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 240 g água
- 80 g azeite
- 5 g açúcar amarelo
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 50 g farinha de espelta
- 100 g farinha integral
- 50 g farinha de centeio
- 150 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 10 pés de tomilho-limão, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1296.4 kJ / 309.9 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 347.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão rápido
1 Std.
Pão alemão
2h
Mistura para pão integral
10 Min
Pão de trigo sarraceno, chia e sementes
1 Std. 30 Min
Xarope de baunilha
Brak ocen
Caldo de galinha rico em colagénio
12 Std. 10 Min
Focaccia integral com cebola e pimento - TM5
Brak ocen
Pão de cinco sementes
1 Std. 50 Min
Pão brioche sem glúten
2 Std. 50 Min
Broa de centeio
3 Std.
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2h
Pão com sementes e aveia
5 Std. 30 Min