Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 250 g sobras de pão torrado
- 500 g água
- 500 g açúcar
- 60 g manteiga
- 2 limões, só a raspa
- 20 g canela em pó
- 25 g erva-doce em pó
- 1 pitada de pimenta branca
Massa
- 100 g manteiga
- 50 g azeite
- 750 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g açúcar
- 1 pitada de sal
- 1 ovo
- 200 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 765.9 kJ / 183 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 31.4 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 38.8 mg
Alternatywne przepisy
Bolo preto da Madeira
1 Std. 40 Min
Monstro das bolachas
1h 20min
Cornos de gazela
1u. 30min
Tarte de chocolate e pera espiralizada - TM6
Brak ocen
Bombom de tâmaras
30min
Pasta de açúcar
10 Min
Pastéis de arroz da Graciosa
8 Std.
Técnica Laços
Brak ocen
Arroz de lapas
45min
Massa de pimenta dos Açores
5 min
Pão Italiano com biga
24 Std.
Malassadas
2 Std. 30 Min