Hartige Macarons met Bloemkoolmousse en Kaviaar

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz.
24 stuks

Składniki

Amandel en Poedersuiker
  • amandelpoeder
    95 g
  • poedersuiker
    95 g
  • water
    500 g
  • azijn
    50 g
Italian Meringue
  • suiker
    75 g
  • water
    20 g
  • eiwitten op kamerteperatuur
    2
  • voedingskleurstof zwart, in poedervorm
    1 el
Bloemkoolmousse
  • gelatineblaadjes ongeveer 5,5 g
    3
  • eiwit
    1
  • zout
    1 snuifje
  • sjalot
    30 g
  • witte wijn
    1 el
  • witte chocolade callets
    25 g
  • bloemkoolroosjes
    200 g
  • room, min. 30% vet
    225 g
Afwerking
  • kaviaar (opcjonalnie)
    30 g
  • eetbaar bladgoud (opcjonalnie)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 20.3 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 396.5 kJ / 94.8 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...