Mille-feuille cu vanilie, caramel și nuci pecan

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 porții

Składniki

Ganache de vanilie
  • foi de gelatină (aprox. 2 g fiecare)
    2
  • apă rece pentru înmuiat
  • ciocolată albă bucăți mici sau butoni
    85 g
  • frișcă lichidă, 35% grăsime
    400 g
  • păstaie de vanilie doar semințele
    1
Caramel
  • zahăr extrafin
    100 g
  • unt bucăți
    50 g
  • frișcă lichidă, 35% grăsime la temperatura camerei
    25 g
Cremă de nuci pecan
  • nuci pecan plus 10 g pentru presărare (opțional)
    300 g
  • apă
    25 g
  • zahăr extrafin
    115 g
  • sare
    1 priză
  • ulei de alune de pădure
    2 linguri
  • aluat pentru foitaj
    1 foaie
  • zahăr pudră
    15 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 179.1 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 4882.9 kJ / 1167 kcal
Tłuszcz 95.2 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 31.1 g
Węglowodany 76.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...