Croquembouche cu cremă de portocale și ciocolată amăruie

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 porții

Składniki

Amestec pentru profiterol
  • apă
    300 g
  • unt bucăți
    160 g
  • sare
    ½ linguriță
  • zahăr
    20 g
  • făină
    240 g
  • ouă (aprox. 6 ouă medii)
    350 g
Cremă de portocale
  • zahăr
    140 g
  • coajă de portocale (de la aprox. 2 portocale)
    2 linguri
  • lapte
    1000 g
  • amidon de porumb
    100 g
  • ouă
    4
  • gălbenușuri
    4
  • extract natural de vanilie
    2 lingurițe
Ciocolata amăruie
  • ciocolată amăruie bucăți mici sau butoni
    500 g
Asamblare
  • zahăr pudră
    50 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 163 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 2041.2 kJ / 487.9 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Węglowodany 47.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...