螺旋苹果蛋糕

螺旋苹果蛋糕

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 人份

Składniki

蛋糕底和蛋奶糊
  • 200 克
  • 牛油
    200 克
  • 面粉
    370 克
  • 1 个
  • 1 小撮
  • 香草精
    2 ½ 茶匙
  • 鲜奶油
    130 克
  • 鲜奶
    380 克
  • 玉米粉 (淀粉)
    50 克
  • 蛋黄
    4 个
螺旋苹果馅
  • 柠檬汁
    60 克
  • 1000 克
  • 苹果 去皮,去茎,去尾,切成适合进料管的块
    600 克
  • 2 个
  • 鲜奶
    300 克
  • 香草粉
    50 克
  • 50 克
  • 杏仁片
    20 克
    10 克 糖粉

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 71.1 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 2018.7 kJ / 482.5 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Węglowodany 59.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...