酥脆螺旋红薯煎饼

酥脆螺旋红薯煎饼

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
12 块(pc)

Składniki

  • 红薯 去皮,切成适合进料管的块
    600 克
  • 蒜瓣
    3 - 4 个
  • 青葱 切碎
    40 克
  • 新鲜辣椒 去籽,切碎
    1 条
  • 新鲜姜 切薄片(2毫米)
    30 克
  • 2 个
  • 玉米粉 (淀粉)
    20 克
  • 白芝麻
    1 汤匙
  • 咖喱粉
    1 茶匙
  • 葛拉姆马萨拉 (印度综合辛香料)
    1 汤匙
  • 1 茶匙
  • 黑胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 食油 煎炸用
  • 新鲜芫荽 装饰用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 块(pc)

Sód 243.4 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 350.1 kJ / 83.7 kcal
Tłuszcz 1.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 15.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...