Vegan Burger

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 porsiyon

Składniki

  • keten tohumu
    35 g
  • ceviz
    75 g
  • soğan ikiye bölünmüş
    60 g
  • diş sarımsak
    2
  • ayçiçek yağı pişirmek ve yağlamak için ekstra ayçiçek yağı
    30 g
  • kültür mantarı ikiye bölünmüş
    225 g
  • kestane mantarı ikiye bölünmüş
    225 g
  • pirinç haşlanıp süzülmüş
    325 g
  • kırmızı mercimek haşlanıp süzülmüş
    175 g
  • panko (Japon galeta unu)
    60 g
  • balzamik sirke
    30 g
  • soya sosu
    30 g
  • tatlı kırmızı toz biber
    ½ tk
  • tuz
    1 tk
  • karabiber
    ½ tk
  • hamburger ekmeği
    10
  • mayonez vegan, isteğe bağlı
  • hardal vegan, isteğe bağlı
  • herhangi bir marul cinsi
    8 - 10 yaprak
  • domates dilimlenmiş
    2
  • ketçap vegan, isteğe bağlı

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 773.9 mg
Białko 17.9 g
Kalorie 2162 kJ / 516.7 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 83.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...