Urządzenia i Akcesoria
Zaziki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen2
-
Salatgurken fest, halbiert, die Kerne entfernt (ca. 350 g), in groben Stücken1 - 2
-
Joghurt, 10% Fett aus Schafs- oder Kuhmilch400 g
-
Olivenöl20 g
-
Zitronensaft15 g
-
Kräutersalz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Oliven, schwarz, entsteint zum Garnieren5
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
790 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tomaten-Feta-Dip
5 min
Risottata - Spargel, Brokkoli und Schwammerl
40 min
Spaghetti mit Knoblauch, Olivenöl und Chili
30 min
Cremiger Feta-Dip
5 min
Pizzateig wie in Italien
3 godz. 30 min
Eier-Curry-Salat
1 godz. 30 min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 min
Cremiger Feta-Dip
5 min
Guacamole
5 min
Sauerkraut
96 godz.
Frische Tomatensuppe
30 min
Der Eintopf
45 min