Tal kage

Tal kage

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
16 portion

Składniki

Glasur
  • sukker
    250 g
  • fløde
    50 g
  • hvid chokolade til madlavning, små stykker eller callets
    180 g
  • smør skåret i stykker, stuetemperatur
    50 g
  • mascarpone
    100 g
Kage
  • smør stuetemperatur, plus ekstra til smøring
    250 g
  • hvedemel plus ekstra til mel
    350 g
  • sukker
    150 g
  • farin
    100 g
  • vaniljestang kun korn
    1
  • æg
    6
  • mælk
    200 g
  • bagepulver
    1 tsk
Flødeskum og pynt
  • fløde, min 30 % fedt afkølet
    400 g
  • flødestabilisator
    16 g
  • blandede frugter, friske til pynt
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 2381.1 kJ / 568 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie