Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
辣蛋糕
- 20 克 姜 ,去皮
- 300 克 低筋面粉
- 16 克 泡打粉
- ½ 茶匙 小苏打 ,食用小苏打
- ½ 茶匙 肉桂粉
- 1 小撮 丁香粉
- 1 小撮 豆蔻粉
- 1 小撮 盐
- 250 克 去核李子干
- 300 克 水
- 50 克 白兰地
- 200 克 黄油 ,室温,切块
- 200 克 白砂糖
- 3 颗 鸡蛋(每颗约53-63克)
奶酪內馅
- 300 克 奶油乳酪 ,切小块,室温软化
- 300 克 稀奶油,含脂肪量35%
- 100 克 白砂糖
- 15 克 可可粉
黄油糖霜
- 80 克 白砂糖
- 230 克 黄油 ,室温,切块
- 80 克 牛奶
- 2 克 塔巴斯科辣椒酱
- 15 克 可可粉
组合
- 新鲜红辣椒 ,切碎,装饰用
- 开心果果仁碎 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 片(蛋糕)
- Kalorie
- 3059 kJ / 731 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 48.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 299.2 mg