Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 辣椒粉
- 10 克 干辣椒碎
- 5 克 孜然粉
- 5 克 花椒粉
- 5 克 十三香粉
- 5 克 盐
- 5 克 白芝麻
- 150 克 菜籽油
- 100 克 洋葱 ,切块
- 2 片 香叶
- 50 克 大葱 ,切段
- 2 颗 八角
- 1 小撮 花椒
- 10 克 姜 ,切片
- 250 克 牛筋面 ,剪成约15厘米段
- 适量 水 ,浸泡用
- 适量 油 ,防粘用
- 600 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 222.6 kJ / 53.2 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1141.2 mg