Glutenfri kage med æbler og dadler

Glutenfri kage med æbler og dadler

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 skiver

Składniki

  • olivenolie til smøring
    1 spsk
  • ris, brune
    240 g
    240 g ris, hvide
  • udstenede dadler
    100 g
  • æbler i kvarte
    140 g
  • olivenolie plus ekstra til smøring
    60 g
  • bagepulver
    1 ½ tsk
  • natron
    1 tsk
  • psyllium husk
    1 spsk
  • salt
    ½ tsk
  • valnødder, uden skal
    80 g
  • æg
    4
  • vand
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skive

Sód 202 mg
Białko 3 g
Kalorie 723 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie