Bakewell tærte med vindruer

Bakewell tærte med vindruer

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portioner

Składniki

Mørdej
  • rørsukker
    75 g
  • smør koldt, skåret i stykker
    100 g
  • hvedemel
    200 g
  • æggeblomme
    1
  • havsalt
    1 knivspids
  • vand, koldt
    20 g
Fyld
  • vindrue skåret i halve
    250 - 350 g
  • mandler, uden skind
    130 g
  • smør blødgjort
    130 g
  • sukker, hvid
    80 g
  • hvedemel
    30 g
  • Mandelekstrakt
    ¼ tsk
  • havsalt
    1 knivspids
  • æg
    2
  • bagepulver
    ½ tsk
  • mandler, flager
    1 - 2 spsk
  • flormelis
  • syltetøj efter eget valg
    2 spsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 80 mg
Białko 9 g
Kalorie 2277 kJ / 544 kcal
Tłuszcz 33.2 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie