Brötchen mit Zimt und Rosinen

Brötchen mit Zimt und Rosinen

3.8 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 Stück

Składniki

  • Sechskorn-Getreidemischung
    100 g
  • Wasser
    250 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Zucker
    1 TL
  • Mehl
    400 g
  • Salz
    2 TL
  • Essig
    10 g
  • Zimt
    2 TL
  • Rosinen
    30 g
  • Milch zum Bestreichen
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 812 kJ / 194 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...