Urządzenia i Akcesoria
Brötchen mit Zimt und Rosinen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 Stück
Składniki
-
Sechskorn-Getreidemischung100 g
-
Wasser250 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker1 TL
-
Mehl400 g
-
Salz2 TL
-
Essig10 g
-
Zimt2 TL
-
Rosinen30 g
-
Milch zum Bestreichen30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
812 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 2/2015
22 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Joghurtbrot (schnell)
1h 15min
Müslibrot
1h 30min
Dinkel-Brioche au chocolat
2h
Müslibrötchen (süß)
2h
Dinkel-Körner-Brötchen
2h
Müsliweckchen
2h
Frühstücks-Früchte-Brot
2h
Süße Brötchen
1h 5min
Weizen-Hafer-Brötchen
1h 30min
Buchweizenwaffeln
1h 30min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4h 15min
Quarkbrötchen
35min