Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 590 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
- 1 pellizco de azúcar
- 550 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 10 g de sal
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 702 kJ / 167 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 326.1 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3hod.
Medias noches al vapor
2 Std.
Brioche rápido
1 Std. 50 Min
Pan greñado art
3h 30min
Bollitos para la cena
1hod. 40min
Masa de pan básica
1小时
Pan de molde con masa madre
16h 45 min
Pan de trigo con masa madre
15 godz.
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Panecillos artesanos
1 Std. 30 Min
Pan payés con masa madre
16u.
Panecillos de leche
4 Std. 30 Min