Irsk æblekage med crème anglaise

Irsk æblekage med crème anglaise

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portioner

Składniki

Æblekage
  • smør kold, i tern, plus ekstra til smøring
    110 g
  • hvedemel
    225 g
  • sukker, hvid plus 2 spsk
    110 g
  • sødmælk
    100 g
  • bagepulver
    ¼ tsk
  • æg, medium
    1
  • æbler, søde skrællet, udkernet og skåret i stykker (2 cm)
    150 g
Crème Anglaise
  • sødmælk
    300 g
  • sukker, hvid efter smag
    50 - 100 g
  • æggeblommer fra mellemstore æg
    5
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    ½ tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 50 mg
Białko 7 g
Kalorie 1593 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie