Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 740 g struguri roșii, fără semințe, plus pentru ornat
- 85 g oțet din vin, sau oțet din șampanie
- 3 linguri zahăr
- 15 fire cimbru proaspăt (doar frunzele), plus pentru ornat
- 2 sticle vin spumant, sec sau dulce (750 ml fiecare), răcit
- cuburi de gheață, după gust (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 997.3 kJ / 238.4 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 11.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos Butterscotch
Brak ocen
Sushi cu ciuperci Portobello
Brak ocen
Grog fierbinte cu scorțișoară
Brak ocen
Înghețată cremoasă de vanilie
Brak ocen
Gnocchi în sos de dovleac, salată de varză kale și năut și chec cu fructe deshidratate
Brak ocen
Plăcințele cu carne și rozmarin
Brak ocen
Mocktail PaNOma
Brak ocen
Unt cu ghimbir
Brak ocen
Smalec (rillettes de porc)
Brak ocen
Supă cremoasă de dovlecel
Brak ocen
Morcovi cu unt
Brak ocen
Risotto
40 min