Urządzenia i Akcesoria
虾仁猪肉芋饺
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 人份
Składniki
-
水500 克
-
芋头 荔浦芋头切小块500 克
-
淀粉 选红薯淀粉180 克
-
胡萝卜 切块50 克
-
新鲜香菇 切块50 克
-
油25 克
-
去壳生虾仁,去虾线 新鲜的120 克
-
猪肉肉糜300 克
-
料酒25 克
-
生抽15 克
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
盐 根据个人口味调节5 克
-
葱 切末7 - 8 根
-
油少许
-
水 蒸饺子用500 克
-
水 煮饺子用1500 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
546.2 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
1295.8 kJ /
310 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
年味
10 Przepisów
Chiny
Chiny