虾仁猪肉芋饺

虾仁猪肉芋饺

5.0 2 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 人份

Składniki

  • 500 克
  • 芋头 荔浦芋头切小块
    500 克
  • 淀粉 选红薯淀粉
    180 克
  • 胡萝卜 切块
    50 克
  • 新鲜香菇 切块
    50 克
  • 25 克
  • 去壳生虾仁,去虾线 新鲜的
    120 克
  • 猪肉肉糜
    300 克
  • 料酒
    25 克
  • 生抽
    15 克
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 根据个人口味调节
    5 克
  • 切末
    7 - 8 根
  • 少许
  • 蒸饺子用
    500 克
  • 煮饺子用
    1500 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 546.2 mg
Białko 13.9 g
Kalorie 1295.8 kJ / 310 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...