Urządzenia i Akcesoria
Sambal Kacang Mede
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porsi
Składniki
-
bawang merah50 g
-
bawang putih15 g
-
cabai merah keriting potong bagi dua100 g
-
cabai rawit merah sesuai selera7
-
terasi1 sdt
-
tomat potong wedges1
-
minyak sayur40 g
-
kacang mete panggang50 g
-
garam1 sdt
-
kaldu jamur bubuk atau kaldu jenis lainnya1 sdt
-
gula aren1 sdt
-
jeruk limau sari buah saja2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
694 mg
Białko
3 g
Kalorie
790 kJ /
189 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sambal
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Steak Sauce
Brak ocen
Sambal Petis
25 min
Sambal Ijo
20 min
Sambal Dadak
10 min
Sambal Cibiuk
10 min
Sambal Asam Udeung Aceh
10 min
Sambal Kecap
10 min
Selai Kacang
5 min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Brak ocen
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15 min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20 min
Saus Béarnaise
20 min