Urządzenia i Akcesoria
Gombás mártás
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 csésze
Składniki
-
petrezselyem levél, sima, friss csak levelek2 - 3 ág
-
fokhagyma gerezd2
-
vaj, sózott40 g
-
mogyoróhagyma félbevágva3
-
fehér bor50 g
-
shiitake gomba, friss szeletekre vágva250 g
-
portobello gomba, friss szeletekre vágva150 g
-
Worcestershire szósz2 ek
-
tejszín, 35 % zsírtartalommal250 g
-
só ízlés szerint
-
feketebors, őrölt ízlés szerint
-
metélőhagyma, friss apróra vágva10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 csésze
Sód
987 mg
Białko
16.4 g
Kalorie
5328.7 kJ /
1184.2 kcal
Tłuszcz
124.6 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
80.3 g
Węglowodany
17.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indiai mustár
15 min
Rozmaringos vörösáfonya chutney
45 min
Olívás kence
5 min
Spenótos articsókás fokhagymás kenyér
Brak ocen
Kenyérszósz
Brak ocen
Obatzter (kenhető sajt)
10 min
Gombás pástétom
Brak ocen
Chili zselé
Brak ocen
Édesburgonya frittata korianderes chili szósszal
1 godz. 35 min
Taramasalata (Ikrasaláta)
Brak ocen
Ikrasaláta
Brak ocen
Mustáros-kapros szósz
2 godz. 15 min