Piersici umplute cu biscuiți amaretti și zabaglione cu șofran

Piersici umplute cu biscuiți amaretti și zabaglione cu șofran

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porții

Składniki

Biscuiți amaretti
  • albuș de la ou mare
    1
  • zahăr extrafin
    80 g
  • migdale măcinate
    120 g
  • extract natural de migdale
    ½ linguriță
Umplutura de piersici
  • piersici mari, ferme, 1 descojită, fără sâmbure și tăiată sferturi
    5
  • unt nesărat pentru uns
  • fulgi de migdale după gust
    30 - 40 g
Zabaglione
  • vin Marsala sec
    60 g
  • vin alb, sec
    60 g
  • zahăr
    120 g
  • fire de șofran
    5
  • gălbenușuri de la ouă medii
    6
  • sare de mare
    1 priză

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Białko 15.1 g
Kalorie 2610 kJ / 624 kcal
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...