Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g amendoim s/ sal (crú ou torrado)
- 20 g óleo de uva
- 100 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 250 g natas c/ 35% de gordura
- 20 g manteiga s/ sal
- 50 g mel
- 50 g xarope de ácer
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2037.5 kJ / 487 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 241.8 mg
Alternatywne przepisy
Biscoitos de amêndoa
20 min
Alcachofras com molho de manteiga e manjericão
1h
Doce de morangos e chocolate - TM5
Brak ocen
Pasta tikka masala
1h
Piza com almôndegas, molho picante, scamorza e pimento
Brak ocen
Geleia de pétalas de rosa
45min
Infusão de frutas secas
20 min
Mocktail de pêssego
5 min
Curry indiano de legumes
50 min
Piza branca de Inverno
1h 25min
Geleia de maçã
4 Std.
Gelado de natas e chocolate em camadas
8 Std. 30 Min