Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g mentega tawar, di potong, tambahkan untuk mengoles
- 1 jeruk, tidak dikupas, potong bagi empat, tambahkan untuk hiasan
- 225 - 280 g gula, sesuai selera
- 15 g jus jeruk (opcjonalnie)
- 2 tetes pasta jeruk (opcjonalnie)
- 280 g tepung terigu (lihat Tip)
- 3 telur besar
- 2 sdt baking powder
- ¼ sdt soda kue
- ¼ sdt garam
- gula halus (mungkin berisi 3-5% zat anti-caking), untuk penyajian
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 165 mg