Kue Bundt Pisang dan Kacang
TM6

Kue Bundt Pisang dan Kacang

(Brak ocen)

Składniki

  • 110 g mentega tawar, potong dadu, tambahkan untuk mengoles
  • 200 g dark brown sugar
  • 200 g pisang, potong kecil-kecil
  • 55 g buttermilk
  • 1 sdt ekstrak vanila natural
  • 2 telur besar
  • 200 g tepung terigu
  • 1 sdt soda kue
  • ½ sdt garam
  • 3 oz kacang pecan, cincang

Saus Karamel

  • 255 g gula
  • 200 g whipping cream, 30-40% lemak, dibagi
  • 1030 g air, dibagi
  • 45 g mentega tawar, dibagi, 30 g dingin, potong dadu 3 cm dan 15 g suhu ruang
  • 1 sdt sari lemon
  • 1 sdm cuka
  • kacang pecan, cincang, untuk hiasan

Wartości odżywcze
na 1 bagian
Kalorie
2753 kJ / 658 kcal
Białko
6.9 g
Węglowodany
83.6 g
Tłuszcz
34.6 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
2.3 g
Sód
365 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy