Urządzenia i Akcesoria
柳橙果乾磅蛋糕
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
1 個
Składniki
-
奶油 (opcjonalnie) 塗抹烤盤用
-
風乾柳橙片 切半10 克
-
冰糖40 克
-
無鹽奶油 (切塊,室溫軟化)175 克
-
自製冰糖粉150 克
-
中筋麵粉200 克
-
泡打粉5 克
-
奶粉 (opcjonalnie)4 克
-
蛋3 顆
-
1 顆 柳橙, 取皮屑和果肉,果肉切丁約1.5公分風乾柳橙片 用剪刀每片剪成四塊20 克
-
溫水2 茶匙
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 個
Sód
250.3 mg
Białko
45 g
Kalorie
12570 kJ /
3007 kcal
Tłuszcz
162 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
937.9 g
Węglowodany
355.3 g