Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- 30 g mentega tawar, potong dadu, dingin, tambahkan untuk mengoles
- 30 g gula cokelat
- 30 g tepung terigu
- 30 g kacang almond stik
- 2 sdm havermut (oat flake)
Adonan
- 225 g bluberi, tambahkan untuk hiasan
- 1 sdm tepung terigu
- 225 g mentega tawar, potong dadu
- 380 g gula
- 1 lemon, disarankan organik
- 2 sdt natural almond extract
- 3 telur besar
- 300 g buttermilk
- 370 g tepung terigu
- 2 sdt baking powder
- ¾ sdt soda kue
- ½ sdt garam
Topping
- 85 g keju krim (cream cheese)
- 55 g gula halus
- Wartości odżywcze
- na 12 bagian
- Kalorie
- 26183.8 kJ / 6258.1 kcal
- Białko
- 96.9 g
- Węglowodany
- 862.5 g
- Tłuszcz
- 278.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 157.5 g
- Błonnik
- 23.9 g
- Sód
- 4052.7 mg