Roti Gandum dengan Biji-bijian

Roti Gandum dengan Biji-bijian

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
12 potongan

Składniki

Adonan Starter
  • ragi kering instan
    1 sdt
    10 g ragi basah, dalam remahan
  • tepung terigu protein tinggi (tepung roti)
    50 g
  • air
    50 g
  • garam laut
    ½ sdt
Adonan
  • minyak sayur untuk mengoles
  • ragi kering
    1 sdt
    10 g ragi basah, dalam remahan
  • tepung terigu protein tinggi (tepung roti)
    110 g
  • tepung roti gandum utuh
    110 g
  • air
    150 g
  • garam laut
    1 sdt
  • sirop barley malt
    1 sdt
  • biji wijen
    35 g
  • biji rami
    30 g
  • air mendidih
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bagian

Białko 4 g
Kalorie 450 kJ / 108 kcal
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie