Urządzenia i Akcesoria
Napój z ziemniaków i migdałów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 porcji
Składniki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
1100 g wody
-
1 szczypta soli
-
25 g migdałów, mielonych25 g migdałów, w płatkach lub w słupkach
-
40 - 50 g syropu klonowego (patrz wariant)
-
1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
42 mg
Białko
1 g
Kalorie
213 kJ /
51 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NAPOJE ROŚLINNE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Granita w cytrynie
5 godz. 25 min
Cukier jabłkowo-cynamonowy
5 min
Orzechy słodko-pikantne
20 min
Ciemny mus z migdałów
15 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Bakłażany po kaszubsku
3 godz. 50 min
Chruścik lany
30 min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 min