Urządzenia i Akcesoria
Napój z ziemniaków i migdałów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 porcji
Składniki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
1100 g wody
-
1 szczypta soli
-
25 g migdałów, mielonych25 g migdałów, w płatkach lub w słupkach
-
40 - 50 g syropu klonowego (patrz wariant)
-
1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
42 mg
Białko
1 g
Kalorie
213 kJ /
51 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NAPOJE ROŚLINNE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1 godz. 20 min
Horchata
12 godz. 10 min
Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi
45 min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 min
Jogurt z mleka koziego
13 godz. 15 min
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
1 godz. 20 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Bento z onigiri i omletem
1 godz. 15 min
Plaster miodu
1 godz. 30 min