![Maple-Buttered Rum Cider Maple-Buttered Rum Cider](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f41978c68333ff39ee5c5c6ba9e1c756/Derivates/a12005a8ce5c74e43fe22253bbc338f612d15278.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g butter, unsalted, in pieces
- 60 g maple syrup
- 1 vanilla pod, seeds only
- ⅛ tsp salt
- 1360 g cider
- 170 g orange juice
- 285 g rum
- 170 g cinnamon whiskey (opcjonalnie)
- 1 apple (any type), sliced, to garnish
-
1
orange, sliced, to garnish
lub 1 orange, thin peel only, no pith, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 738.2 kJ / 176.4 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 30.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marble Cake
2sa 10 dk
Sugar Skulls
3h 10min
Miniroscón de Reyes (Spanish King's cake)
3sa
Faworki (crostoli)
2sa
Chocolate Babka
3sa
Bourbon Butter Basted Roast Turkey
28h 20min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Mai Tai
10min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2sa
Spanish flan
7 Std. 55 Min
Cheese Blintz Soufflé
1h 10min
Caramel Macchiato
15min