Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g tepung roti
- 1 sdt gula
-
1 ½
sdt ragi kering instan
lub 20 g ragi basah, dalam remahan - 30 g minyak zaitun
- 350 g air, tambahkan untuk percikan
- 1 sdt garam
- 30 tomat ceri, potong bagi dua
- 2 sdm rosemary segar, dicincang
- 1 sdt garam laut, kasar
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 671 kJ / 160 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 428 mg