Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g susu segar full cream
-
20
g ragi basah, hancur
lub 2 sdt ragi kering (8 g) - 350 g tepung roti, plus ekstra untuk taburan
- 4 telur
- 60 - 100 g gula, sesuai selera
- 1 sdt garam
- 170 g mentega tawar, dipotong-potong, ditambah ekstra untuk mengoles
- 1 kuning telur, kocok lepas, untuk olesan
- Wartości odżywcze
- na 1 bagian
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g