Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g air
- 150 g susu sapi rendah lemak
-
1 ¼
sdt ragi kering
lub 12 g ragi basah, hancur - 600 g tepung terigu, tambahkan untuk taburan
- 60 g gula kastor
- 60 g mentega tawar (60 g potongan dan 1 blok dingin 300 g utuh), tambahkan untuk mengoles
- 1 ¼ sdt garam laut
- 1 telur, kocok lepas
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 979.5 kJ / 234.1 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 115.6 mg