Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kulit Pai
- 100 g gula
- 200 g mentega tawar, dingin, potong dadu, tambahkan untuk mengoles
- 370 g tepung terigu serbaguna
- 1 telur
- 1 jumput garam laut
Isian
- 800 g buah plum dibelah dua, tanpa biji
- 60 g gula
- 20 g mentega tawar
- ½ sdt kayu manis bubuk
- ¼ sdt pala bubuk
- ¼ sdt bubuk cengkeh
Penyusunan
- 1 sdm susu sapi, untuk olesan
- 2 sdt gula halus, untuk taburan
- Wartości odżywcze
- na 1 bagian
- Kalorie
- 2135 kJ / 510 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 24.1 g