Urządzenia i Akcesoria
Sambal Kacang (peanut sauce)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1100 gram
Składniki
-
cabai merah kering biji dibuang, sesuai selera4 - 7
-
air hangat untuk merendam
-
kacang tanah panggang tanpa garam300 g
-
minyak sayur50 g
-
bawang merah70 g
-
siung bawang putih4
-
jahe segar dikupas2 ½ cm
-
lengkuas segar dikupas2 ½ cm
-
serai segar bagian putih saja1 batang
-
kemiri (lihat tips)2
-
pasta asam jawa50 g
-
air500 g
-
gula aren50 g
-
garam sesuai selera1 sdt
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1100 gram
Białko
82.7 g
Kalorie
9880.8 kJ /
2352.6 kcal
Tłuszcz
192.7 g
Błonnik
31.4 g
Węglowodany
168.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kondimen Asia
11 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Steak Sauce
Ninguna valoración
Sambal Petis
25min
Sambal Ijo
20min
Sambal Kacang Mede
25min
Sambal Dadak
10min
Sambal Cibiuk
10min
Sambal Asam Udeung Aceh
10min
Sambal Kecap
10min
Selai Kacang
5min
Saus Béchamel Keju (TM6 - 1100 g)
Ninguna valoración
Saus Béchamel Keju (TM6 - 600 g)
15min
Saus Choron (Béarnaise Tomat)
20min