Keik Polenta, Jeruk, dan Almond

Keik Polenta, Jeruk, dan Almond

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 porsi

Składniki

  • mentega tawar suhu ruang, ditambah ekstra untuk mengoles
    250 g
  • air
    1000 g
  • jeruk mandarin (sekitar 4), tidak dikupas
    320 g
  • kacang macadamia
    60 g
  • kacang almond
    220 g
  • gula kastor
    220 g
  • telur
    3
  • polenta
    170 g
  • baking powder bebas gluten
    1 sdt
  • gula halus untuk taburan

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 54.3 mg
Białko 7.6 g
Kalorie 1874.2 kJ / 446.2 kcal
Tłuszcz 32.4 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 31.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie