![Confettura di mele e mandorle tostate per la dispensa Confettura di mele e mandorle tostate per la dispensa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28332272a04c9287e659a1c6274327bd/Derivates/8fa846c2b4ca96e703e0cb2f5862b4f480399bb6.jpg)
Wersje kompatybilne
Confettura di mele e mandorle tostate per la dispensa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di uvetta
- 50 g di rum
- 2 limoni, non trattati
- 1000 g di zucchero gelificante 2:1
- 2000 g di mele acidule (ad es. Boskoop), a pezzi (3 x 4 cm)
- 2 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 3 - 4 cucchiai di cannella in polvere, a piacere
- 4 chiodi di garofano
- 100 g di mandorle a bastoncini
- 4 - 6 cucchiai di liquore all'amaretto (ad es. Amaretto)
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 2141.7 kJ / 511.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 3.5 mg
Alternatywne przepisy
Carciofi alla romana
50 Min
Pangrattato
5 Min
Focaccia alle olive
2h 20min
Flammkuchen con pere e gorgonzola
1 Std.
Soffritto di verdure
15 Min
Biscotti fiorentini
2h
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Gelato alla banana (cremoso)
5 Min
Panperduto
30 Min
Cipolle caramellate (200 g)
40 Min
Condimento allo yogurt
10 Min
Riso al pomodoro
30 Min