Wersje kompatybilne
Confettura di mele e mandorle tostate per la dispensa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di uvetta
- 50 g di rum
- 2 limoni, non trattati
- 1000 g di zucchero gelificante 2:1
- 2000 g di mele acidule (ad es. Boskoop), a pezzi (3 x 4 cm)
- 2 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 3 - 4 cucchiai di cannella in polvere, a piacere
- 4 chiodi di garofano
- 100 g di mandorle a bastoncini
- 4 - 6 cucchiai di liquore all'amaretto (ad es. Amaretto)
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 2141.7 kJ / 511.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 3.5 mg
Alternatywne przepisy
Composta di mele
20p
Bevanda disintossicante alla pera e mela
10p
Esperienza culinaria
2h
Tartare di uova
35p
Crema di nocciole e cioccolato
15p
Insalata tiepida di orzo con verdure e pollo
45 Min
Moussaka di lenticchie
1 Std. 30 Min
Focaccia alla farina di farro
Brak ocen
Spumone al caffè
15p
Pane al pomodoro e basilico
1 godz. 45 min
Insalata di carote
15p
Pane paesano
3h