Confettura di mele e mandorle tostate per la dispensa

Confettura di mele e mandorle tostate per la dispensa

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 vasetti

Składniki

  • di uvetta
    100 g
  • di rum
    50 g
  • limoni non trattati
    2
  • di zucchero gelificante 2:1
    1000 g
  • di mele acidule (ad es. Boskoop), a pezzi (3 x 4 cm)
    2000 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    2 cucchiaino
  • di cannella in polvere a piacere
    3 - 4 cucchiai
  • chiodi di garofano
    4
  • di mandorle a bastoncini
    100 g
  • di liquore all'amaretto (ad es. Amaretto)
    4 - 6 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 vasetto

Kalorie 511.9 kcal / 2141.7 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 4.6 g
Węglowodany 116 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 3.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...