Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g air
- 2 jamur shitake segar, iris-iris
- 40 g wortel, diparut
- ½ batang seledri (Chinese celery), diparut
- 1 sdt kunyit bubuk
- 300 g tahu padat (taukwa) (berkisar 2 blok), ditumbuk
- 2 sdm 3-booster powder (lihat tips)
- 1 sdm shoyu (kecap asin Jepang)
- 1 jumput garam batu, sesuai selera
- 2 sdm minyak wijen murni
- 10 daun selada
- Wartości odżywcze
- na 1 porsi
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g