Hasselnøddemarengslagkage med banantoffee

Hasselnøddemarengslagkage med banantoffee

2.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 skiver

Składniki

Hasselnøddemarengsbunde
  • solsikkeolie til smøring
  • sukker, hvid
    250 g
  • hasselnødder med skind
    150 g
  • æggehvider
    5
  • hvidvinseddike
    1 spsk
Banantoffee
  • toffees (hård karamel, fx Werthers)
    75 g
  • banan (ca. 120 g)
    1
  • fløde, min 30 % fedt
    100 g
Topping
  • mørk chokolade 50%, skåret i små stykker
    100 g
  • fløde, min 30 % fedt
    80 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 tsk
Samling
  • mørk chokolade i ét stykke
    50 g
  • hasselnødder, uden skal ristede
    35 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 skive

Białko 6 g
Kalorie 1461 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie