Trelags-chokoladelagkage

Trelags-chokoladelagkage

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 skiver

Składniki

Chokoladebunde
  • æg, medium
    3
  • sukker, hvid
    150 g
  • havsalt
    ¼ tsk
  • smør blødt plus ekstra til smøring
    200 g
  • mørk chokolade små stykker eller knapper
    150 g
  • vand
    50 g
  • farin
    100 g
  • piskefløde
    80 g
  • selvhævende mel
    200 g
  • kakaopulver
    70 g
  • bagepulver
    1 tsk
  • natron
    1 tsk
Chokoladefyld
  • mørk chokolade små stykker eller knapper
    100 g
  • kakaopulver
    20 g
  • smør i tern
    80 g
  • piskefløde
    100 g
  • kondenseret mælk, sødet
    350 g
  • havsalt
    1 knivspids
Chokoladeganache
  • mørk chokolade små stykker eller knapper
    150 g
  • jordbær
    250 g
  • piskefløde
    80 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 tsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 skive

Białko 9 g
Kalorie 2556 kJ / 610 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie