Citron- og birkes Battenberg kage

Citron- og birkes Battenberg kage

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 skiver

Składniki

Lemon curd
  • citron tynde strimler af skallen og 35 g saft
    1
  • sukker
    75 g
  • smør i tern
    50 g
  • æggeblommer fra store æg
    2
Kagebunde
  • citron tynde strimler af skallen og 1 tsk saft
    1
  • sukker, hvid
    175 g
  • smør blød, plus ekstra til at smøre med
    175 g
  • selvhævende mel
    175 g
  • æg store
    3
  • bagepulver
    1 tsk
  • havsalt
    1 knivspids
Smag
  • frugtfave rød
  • citronsaft
    1 tsk
  • birkesfrø
    2 spsk
Samling
  • flormelis til at drysse med
  • marzipan hjemmelavet
    320 g
Pynt
  • flormelis plus ekstra til at drysse med
    50 g
  • citronsaft
    1 tsk
  • kagepynt, spiselig

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 skive

Białko 10.4 g
Kalorie 3030 kJ / 724 kcal
Tłuszcz 38.7 g
Węglowodany 83.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie