Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g ketumbar segar, akar saja
- 50 g bawang merah
- 30 g siung bawang putih
- 15 g lengkuas segar
- 2 sdt biji ketumbar, disangrai
- 2 sdt biji jinten putih, disangrai
- ½ sdt biji lada putih
- 15 cabai hijau segar, biji dibuang
- 1 sdt garam
- 2 tangkai daun basil Thailand, daun saja
- 3 batang serai segar, bagian putih saja
- 2 sdt jeruk purut, kulit (zest) saja, cincang halus
- 1 sdt terasi
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 2401 mg