Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g jamur shitake kering, direndam hingga lunak
- 10 siung bawang putih
- 150 g bawang merah
- 5 cabai merah segar, biji dibuang
- 1000 g samcan daging babi, tanpa kulit, iris tipis-tipis (0.5 cm)
- 80 g tauco
- 20 g kecap ikan
- 30 g saus tiram
- 30 g kecap hitam
- 20 g kecap asin
- 30 g gula cokelat
- 20 g kaldu jamur
- 30 g minyak goreng
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 2018 mg