Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g cabai kering, biji dibuang, direndam hingga lunak
- 5 cabai merah besar, biji dibuang
- 250 g bawang merah
- 10 siung bawang putih
- 6 batang serai segar, bagian putih saja
- 30 g lengkuas segar, iris-iris (0.5 cm)
- 20 g jahe segar, iris-iris (0.5 cm)
- 1 kecombrang, kuncup saja, potong bagi empat (opcjonalnie)
- 25 g terasi, disangrai
- 150 g minyak goreng
- 20 g gula
- 15 g garam
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 3899 kJ / 932 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 77 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 3052 mg