Gaji Namul (Terong Kukus

Gaji Namul (Terong Kukus

4.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porsi

Składniki

  • siung bawang putih
    2
  • kecap hitam
    20 g
  • minyak wijen
    15 g
  • biji wijen panggang
    10 g
  • gula kastor
    ½ sdt
  • bubuk cabai Korea (gochugaru) (lihat tips)
    ½ sdt
  • air
    1000 g
  • terong (sekitar 700 g), potong wedges (2 cm x 15 cm) (lihat tips)
    2
  • garam laut
    ½ sdt
  • lada hitam bubuk
    2 jumput
  • daun bawang iris tipis-tipis (5 mm)
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 2 g
Kalorie 393 kJ / 95 kcal
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie