Sup Perut Ikan dengan Kelapa (Sea Coconut Braised Fish Maw Soup)

Sup Perut Ikan dengan Kelapa (Sea Coconut Braised Fish Maw Soup)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz. 10 min
4 porsi

Składniki

  • perut ikan kering direndam semalaman hingga lunak, dibilas, potong kecil-kecil (3 cm)
    30 g
  • yu zhu (Solomon's seal rhizome), kering
    20 g
  • sand ginseng (shashen)
    20 g
  • kelopak lily kering iris-iris
    20 g
  • daging buah kelapa maladewa iris-iris
    20 g
  • jamur kuping putih kering direndam hingga lunak, potong kecil-kecil
    30 g
  • jujube (kurma merah) biji dibuang
    10 potongan
  • air
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 67.5 kcal / 282.5 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 0.4 g
Węglowodany 7.6 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie