Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kulit tart
- 60 g gula halus
- 200 g mentega tawar, dingin, potong dadu (1 cm)
- 370 g tepung terigu serbaguna, tambahkan untuk taburan
- 1 telur
- 1 jumput garam
- 1 sdt ekstrak vanila
Isian
- 120 g gula halus
- 350 g air
- 100 g susu evaporasi
- 5 telur, grade A (masing-masing 65 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g