Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roti kentang
- 200 g kentang Russet, potong dadu (1 cm)
- 70 g air
- 120 g susu segar, suhu ruang
- 1 sdt ragi kering instan
- 70 g gula
- 1 telur
- 450 g tepung terigu protein tinggi
-
40
g mentega, lunak, tambahkan untuk mengoles
lub 40 g minyak zaitun, tambahkan untuk mengoles - ¼ sdt garam
Krim custard
- 300 g susu segar
- 10 g mentega
- ½ sdt ekstrak vanila
- 10 g tepung terigu serbaguna
- 15 g maizena
- 75 g gula
- 3 kuning telur
- 2 sdt custard bubuk instan
- 1 telur, dikocok lepas
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 434 kJ / 104 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g