Roti Sobek Kentang (Potato Buns)

Roti Sobek Kentang (Potato Buns)

5.0 2 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
24 potongan

Składniki

Roti kentang
  • kentang Russet potong dadu (1 cm)
    200 g
  • air
    70 g
  • susu segar suhu ruang
    120 g
  • ragi kering instan
    1 sdt
  • gula
    70 g
  • telur
    1
  • tepung terigu protein tinggi
    450 g
  • mentega lunak, tambahkan untuk mengoles
    40 g
    40 g minyak zaitun, tambahkan untuk mengoles
  • garam
    ¼ sdt
Krim custard
  • susu segar
    300 g
  • mentega
    10 g
  • ekstrak vanila
    ½ sdt
  • tepung terigu serbaguna
    10 g
  • maizena
    15 g
  • gula
    75 g
  • kuning telur
    3
  • custard bubuk instan
    2 sdt
  • telur dikocok lepas
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 potongan

Białko 3 g
Kalorie 434 kJ / 104 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie